Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com Rewards

Laatst bijgewerkt op 4 november 2022 

 

 

Hotels.com® Rewards is een  loyaliteitsprogramma van Hotels.com® (het ‘Programma’). Voor elke nacht die u boekt en verblijft bij een geschikte Hotels.com Rewards-accommodatie verzamelt u één stempel (‘Stempel’). Als u 10 Stempels bij ons verzamelt, geven we u 1 bonusnacht om in te wisselen (‘Bonusnacht’). Deze Bonusnacht is exclusief belastingen en toeslagen, die u betaalt wanneer u de Bonusnacht inwisselt.  Alle boekingen moeten online of via onze mobiele app worden gedaan. U kunt uitsluitend Stempels verzamelen of Bonusnachten inwisselen bij een deelnemende Hotels.com Rewards-accommodatie. 

 

Het Programma is op open voor deelnemers vanaf 18 jaar (of de meerderjarige leeftijd in uw land) die zich met een geldig e-mailadres aanmelden bij Hotels.com en zich registreren voor het Programma. Bedrijven, verenigingen en andere groepen zijn uitgesloten van deelname. Werknemers van Expedia, Inc. kunnen geen Stempels verzamelen of Bonisnachten inwisselen als ze boeken met bedrijfskorting. Werknemers van Expedia, Inc. die zonder bedrijfskorting boeken, kunnen wel Stempels verzamelen en Bonusnachten inwisselen in het Hotels.com Rewards-programma. 
 

 

 BELONINGSNIVEAUS 

 

Het Programma heeft 3 niveaus: 

 

 • Hotels.com Rewards, 
 • Hotels.com Rewards Silver en 
 • Hotels.com Rewards Gold. 

 

U begint als een Hotels.com Rewards-lid. Wanneer u in een lidmaatschapsjaar tussen 10 en 29 Stempels verzamelt, komt u in aanmerking voor Hotels.com Rewards Silver. Wanneer u in een lidmaatschapsjaar 30 Stempels of meer verzamelt, komt u in aanmerking voor Hotels.com Rewards Gold. Een lidmaatschapsjaar loopt voor een jaar vanaf de datum dat u het account aangemaakt had en alle daaropvolgende jaren. 

 

Silver- en Gold-leden profiteren van een eigen klantenservicetelefoonnummer dat zij elke dag 24 uur lang kunnen bereiken om een boeking te doen of te beheren. Bovendien zijn er andere voordelen, zoals exclusieve vroegboeksale en exclusieve aanbiedingen. Deze voordelen kunnen gebruikt worden binnen 2 weken nadat u in aanmerking komt als Silver- of Gold-lid en blijven actief voor de rest van het lopende en het volledige volgende lidmaatschapsjaar. Als u niet genoeg Stempels verzamelt om uw Silver- of Gold-status te behouden, wordt uw status in het volgende lidmaatschapsjaar met een niveau verlaagd. 

 

 

STEMPELS VERZAMELEN 

 

Voor elke nacht die u in een deelnemende Hotels.com Rewards-accommodatie verblijft, verzamelt u 1 Stempel. Verzamel 10 Stempels en wij geven u 1 Bonusnacht. U dient bij uw Hotels.com-account aangemeld te zijn wanneer u online en via onze mobiele app boekt, zodat verzamelde Stempels na afloop van het verblijf aan uw account kunnen worden toegevoegd. Geef het callcenter het e-mailadres van uw account, zodat verzamelde Stempels na afloop van een telefonische boeking aan uw account kunnen worden toegevoegd. Uitsluitend Hotels.com Rewards-leden verzamelen Stempels. Andere gasten in dezelfde boeking verzamelen geen Stempels. U kunt geen Stempels verzamelen voor accommodatieboekingen die u deed voordat u zich bij het Programma aansloot. 

 

We voegen verzamelde Stempels maximaal 72 uur nadat u bent uitgecheckt bij de Hotels.com Rewards-accommodatie toe aan uw account. Als u Stempels verzamelt, maar later blijkt dat uw verblijf niet volledig afgerond was (een ‘Ongeldige stempel’), behouden we het recht voor om alle toepasselijke Ongeldige stempels uit uw account te verwijderen. Dit kan voorkomen wanneer u een boeking annuleert of niet heeft ingecheckt bij de accommodatie, waardoor de Stempels ongeldig worden. Ongeldige stempels tellen niet mee voor de 10 Stempels die u nodig heeft om een Bonusnacht in te kunnen wisselen. U dient mogelijk 35 dagen te wachten om uw Bonusnacht in te wisselen als een aantal van uw Stempels via de optie ‘betaal later/betaal bij de accommodatie’ zijn verzameld. 

 

U heeft altijd toegang tot uw account om te controleren hoeveel Stempels u heeft verzameld. U dient u gewoon aan te melden bij uw Hotels.com-account, onze mobiele app te gebruiken, of ons callcenter te bellen. U bent verantwoordelijk voor de correcte informatie in uw account. Als u meent dat u een incorrect aantal Stempels verzameld heeft, helpen we u om dit te controleren. Als boekingen ongeldig zijn, zoals eerder vermeld, worden ze uit uw account verwijderd. 

 

In aanvulling op de bovenstaande informatie, verzamelt u ook geen Stempels bij: 

 • Boekingen via partnerwebsites van Hotels.com. 
 • Boekingen die dateren van voor uw deelname aan het Programma. 
 • Pakketboekingen, bijv. vlucht + accommodatie. 
 • Bepaalde boekingen waarbij een coupon, voucher of kortingscode is gebruikt. Lees de toepasselijke boekingsvoorwaarden. 
 • Boekingen via Groepsreisservices. 
 • Boekingen waarvoor u niets betaalt, d.w.z. gratis boekingen. 

 

 

BONUSNACHTEN INWISSELEN 

 

Als u 10 Stempels heeft verzameld, krijgt u 1 Bonusnacht om in te wisselen bij een deelnemende Hotels.com Rewards-accommodatie. U kunt uw Bonusnacht online en via onze mobiele app inwisselen. 

 

De maximumwaarde van uw Bonusnacht is gebaseerd op de waarde van de 10 verzamelde Stempels, op voorwaarde dat deze niet vervallen zijn. Deze waarde is gelijk aan de gemiddelde dagprijs, exclusief belastingen en toeslagen, van de eerder verzamelde Stempels. Als u een Stempel heeft verzameld tegen een Ledenprijs van Hotels.com (zoals hierboven gedefinieerd), dan wordt in de berekening deze prijs gebruikt in plaats van de reguliere prijs. De Bonusnacht is exclusief belastingen, toeslagen, maaltijden en andere extra kosten. Deze dient u zelf te betalen.  

 

Als u bij het verzamelen van uw 10 Stempels verschillende valuta's heeft gebruikt, wordt de waarde van elke Stempel berekend op basis van de valuta van het land waarin u zich bevond toen u zich voor het Programma registreerde. 

 

Bonusnachtverblijven zijn onderhevig aan alle toepasselijke Voorwaarden & Bepalingen die voor onze boekingen gelden. U verzamelt geen Stempel wanneer u uw Bonusnacht inwisselt. Stempels hebben geen contante waarde en Bonusnachten kunnen niet voor contanten worden ingewisseld. 

 

Als u een Bonusnacht inwisselt voor een verblijf dat goedkoper is dan de waarde van de Bonusnacht, dan krijgt u verschil niet terug in contanten, als een tegoed of enig ander krediet. U kunt uw Bonusnacht inwisselen voor een verblijf dat duurder is dan de waarde van de Bonusnacht. U dient hiervoor alleen de meerwaarde van de boeking te betalen. 

 

Als u meer dan 1 Bonusnacht heeft, kunt u kiezen op welke boeking u deze wilt toepassen. U kunt uw Bonusnacht niet combineren met andere aanbiedingen, coupons, vouchers of codes, tenzij het tegendeel expliciet in de voorwaarden wordt vermeld. Dit betekent dat u meestal geen extra korting krijgt op een boeking waarop al een Bonusnacht is toegepast. 

 

Als u uw Bonusnacht inwisselt voor een boeking van meer dan 1 nacht, passen we de waarde ervan automatisch toe op de duurste nacht in die boeking, tot op de hoogte van zijn maximumwaarde. 

 

Voor boekingen met een Bonusnacht geldt het annuleringsbeleid van de betreffende Hotels.com Rewards-accommodatie. Als u een Bonusnacht annuleert waarvoor u recht zou hebben gehad op volledige restitutie als u voor de boeking had betaald en deze had geannuleerd, wordt de Bonusnacht teruggezet in uw account. Als u een Bonusnacht annuleert waarvoor u recht zou hebben gehad op restitutie van minimaal 1% en maximaal 99% als u voor de boeking had betaald en deze had geannuleerd, wordt de Bonusnacht niet teruggezet in uw account. Als u een Bonusnacht annuleert waarvoor u geen recht zou hebben gehad op restitutie als u voor de boeking had betaald en deze had geannuleerd, wordt de Bonusnacht niet teruggezet in uw account. 

 

Als u de verblijfsdatums van een boeking met een Bonusnacht wilt wijzigen, dient u de boeking eerst te annuleren en te wachten totdat de Bonusnacht is teruggezet in uw account. U kunt dan opnieuw boeken en de Bonusnacht op uw nieuwe boeking toepassen. 

 

 

VIP ACCES-ACCOMODATIES  

 

Gold- en Silver-leden van Hotels.com Rewards komen in aanmerking voor exclusieve voorzieningen bij geselecteerde VIP Access-accommodaties. Of u in aanmerking komt voor de voorzieningen is afhankelijk van uw lidmaatschapsniveau voor Hotels.com Rewards op het moment van boeken. De geboden voorzieningen komen overeen met de voorzieningen die op het moment van boeken bij de accommodatie staan vermeld. De voorzieningen verschillen per accommodatie en kunnen elk moment worden gewijzigd. Mogelijk is een minimale verblijfsduur vereist. 

 

Accommodaties die tot het VIP Access-accommodatienetwerk behoren, bieden exclusieve voorzieningen aan die per accommodatie kunnen variëren en op elk moment en zonder kennisgeving vooraf kunnen worden gewijzigd. De voorzieningen zijn alleen bestemd voor de hoofdeigenaar van het account en worden uitsluitend naar goeddunken van de accommodatie en op basis van beschikbaarheid verstrekt aan reisgenoten voor wie via het Gold- of Silver-account van het lid is geboekt. 

 

Gold- en Silver-leden kunnen bij VIP Access-accommodaties gegarandeerd gebruikmaken van gratis wifi. Dit betreft standaardwifi. Premium wifi is mogelijk tegen een toeslag beschikbaar. Dit kan op elk moment worden gewijzigd.  

 

Gold-leden komen bij deelnemende VIP Access-accommodaties mogelijk in aanmerking voor upgrades tijdens het inchecken, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Of u in aanmerking komt voor de kamerupgrade is afhankelijk van uw lidmaatschapsniveau voor Hotels.com Rewards op het moment van boeken. Upgrades van VIP Access-accommodaties zijn alleen bestemd voor de hoofdeigenaar van het account en worden uitsluitend naar goeddunken van de accommodatie en op basis van beschikbaarheid uitgebreid naar extra kamers die via het Gold-account van het lid zijn geboekt. Een kamerupgrade kan een gratis upgrade naar een ander kamertype van meer waarde of hogere kwaliteit inhouden. In plaats van een kamerupgrade kunnen reizigers ook een voorkeursverdieping of voorkeurslocatie op een verdieping naar keuze aangeven, bijvoorbeeld uit de buurt van de lift of ijsmachine. Kamerupgrades kunnen niet worden gereserveerd.  

 

Gold-leden komen bij deelnemende VIP Access-accommodaties mogelijk in aanmerking voor vroeg inchecken en laat uitchecken, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Of u in aanmerking komt voor vroeg inchecken en laat uitchecken, is afhankelijk van uw lidmaatschapsniveau voor Hotels.com Rewards op het moment van boeken. Vroege incheck- en late uitcheckservices zijn alleen beschikbaar voor de primaire eigenaar van het account. Deze services worden uitsluitend naar goeddunken van de accommodatie en op basis van beschikbaarheid beschikbaar gesteld aan reisgenoten waarvoor boekingen zijn gedaan via het Gold-account van het lid. 

 

 

WIJZIGINGEN AAN HOTELS.COM REWARDS, VERVALLLEN VAN STEMPELS EN BEËINDIGING VAN HET PROGRAMMA 

 

Uw Stempels blijven geldig zolang u uw account ten minste een keer per 12 maanden gebruikt. Dit betekent dat u in deze periode minstens een Stempel dient te verzamelen of een Bonusnacht dient in te wisselen om de vervaldatum van uw account met 12 maanden te verlengen. Als u in een periode van 12 maanden geen Stempels verzamelt of Bonusnachten inwisselt, vervallen al uw Stempels en wordt uw account gedeactiveerd. In zulke gevallen worden uw Stempels niet teruggegeven. Meld u bij uw account aan om te controleren wanneer uw Stempels vervallen. 

 

Wij kunnen onze Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen, met inbegrip van de regels voor het verzamelen van Stempels, de lidmaatschapsniveaus, hun voorwaarden en voordelen, de regels omtrent het inwisselen van uw Bonusnacht, de lijst van deelnemende Hotels.com Rewards-accommodaties en de maximumwaarde van een Bonusnacht. Wij informeren u over deze wijzigingen via e-mail of op onze website Hotels.com, dus zorg ervoor dat u uw account regelmatig controleert. 

 

Het Hotels.com Rewards-programma heeft geen einddatum, maar kan op elk moment door ons worden beëindigd. Vanaf de dag dat het einde van het Programma wordt aangekondigd, heeft u 30 dagen de tijd om enige Bonusnachten in uw account in te wisselen. Na deze periode vervallen alle Bonusnachten, zonder vergoeding. 

 

Door Stempels te verzamelen en Bonusnachten in te wisselen in het Hotels.com Rewards-programma, aanvaardt u onze Voorwaarden & Bepalingen. U bent verantwoordelijk om op de hoogte te blijven van enige wijzigingen die we in het Programma aanbrengen. De meest recente versie is altijd beschikbaar op onze website. 

 

 

HOTELS.COM REWARDS ALGEMEEN 

 

We behouden ons het recht voor om uw lidmaatschap te beëindigen als u het account op frauduleuze wijze gebruikt of het programma gebruikt op een wijze die niet in overeenstemming is met onze Voorwaarden & Betalingen, nationale of lokale wetten, regels, statuten of verordeningen. U verliest uw verzamelde Stempels en voordelen als wij uw lidmaatschap opzeggen. We behouden ook het recht om passende administratieve en/of juridische acties te ondernemen, waaronder strafrechtelijke vervolging (indien noodzakelijk). 

 

Zolang u lid bent van Hotels.com Rewards, ontvangt u e-mails met updates over uw account of transacties. Verzamelde Stempels kunnen altijd teruggenomen worden. U kunt uw Stempels niet verkopen, overdragen of combineren met de Stempels van een ander lid. Stempels en Bonusnachten kunnen zijn niet overdraagbaar in geval van overlijden van een lid, geschillen binnen huiselijke kring of anderszins krachtens de wet.  

 

Het Programma wordt aangeboden zonder enige garantie (expliciet of impliciet) of enige geïmpliceerde voorwaarde, waaronder maar niet beperkt tot geïmpliceerde garanties of geïmpliceerde voorwaarden van bevredigende kwaliteit, geschiktheid voor een bepaald doel of niet-inbreuk. We geven geen garanties of verklaringen van welke aard dan ook met betrekking tot het Programma, behalve indien een specifieke garantie onder de toepasselijke wetten niet kan worden uitgesloten. 

 

We zijn niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden met betrekking tot het verzamelen, inwisselen en gebruiken van Stempels en/of Bonusnachten, tenzij en alleen voor zover dergelijke onjuistheden rechtstreeks door ons zijn veroorzaakt. We zijn niet aansprakelijk met betrekking tot Bonusnachten die na toekenning mogelijk verloren, gestolen of vernietigd raken, behalve als een dergelijke aansprakelijkheid is veroorzaakt of mede is veroorzaakt door nalatigheid of frauduleus handelen van Hotels.com. Leveranciers en partners van Hotels.com zijn op geen enkele wijze betrokken bij of verantwoordelijk voor het beheer van het Programma. 

 

De clausule ‘Aansprakelijkheid’ in de Servicevoorwaarden is van toepassing op deze Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com Rewards. 

 

Het is een voorwaarde voor lidmaatschap van het Programma waarmee u akkoord dien te gaan dat u ons machtigt om de door ons verzamelde persoonlijke gegevens te verzamelen, te gebruiken en openbaar te maken in overeenstemming met de Privacyverklaring en alle toepasselijke privacy- en gegevensbeschermingswetten. 

 Als wordt vastgesteld dat enige bepaling in deze Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com Rewards ongeldig of onwettig is of niet kan worden gehandhaafd, wordt de geldigheid, wettigheid en handhaving van de overige bepalingen daardoor geenszins beïnvloed of geschaad. Nalatigheid of vertraging aan onze kant bij het afdwingen van bepalingen van deze Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com Rewards betekent niet dat wij afstand doen van het recht om dezelfde of andere bepalingen op een later tijdstip af te dwingen. 

Deze Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com Rewards (en alle voorwaarden waarnaar hierin wordt verwezen) vormen de volledige overeenkomst tussen u en ons ten aanzien van dit Programma en hebben voorrang op alle voorgaande of gelijktijdige communicaties en voorstellen, zowel elektronisch als mondeling en schriftelijk, tussen u en ons met betrekking tot dit Programma. 

Op het Hotels.com Rewards-programma en de Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com Rewards zijn de wetten van toepassing die in de Servicevoorwaarden zijn gespecificeerd. 

 

Het Programma is ongeldig waar het volgens de wet verboden is. Wanneer wij een bepaling in deze Voorwaarden & Bepalingen van Hotels.com niet ten uitvoer brengen, houdt dat geen vrijstelling van de betreffende of een andere bepaling in. 

 

Onze beslissingen ten aanzien van vragen of geschillen met betrekking tot het Programma zijn definitief. 

 

 

LEDENPRIJZEN 

 

Hotels.com™-Ledenprijzen (‘Ledenprijzen’) zijn beschikbaar voor de volgende gasten: 

 

 • Leden van Hotels.com Rewards. 
 • Als u bent aangemeld bij uw Hotels.com-account wanneer u door de website bladert, worden Ledenprijzen voor geselecteerde accommodaties automatisch getoond via de banner ‘Ledenprijs’. 
 • Gebruikers van de Mobiele app (zoals gedefinieerd in onderstaande Voorwaarden & Bepalingen). 
 • Wanneer u de Mobiele app gebruikt, worden Ledenprijzen voor geselecteerde accommodaties automatisch getoond via de banner ‘Ledenprijs’. Een gebruiker van de Mobiele app zal geen Ledenprijzen als ze via een ander platform toegang tot de website krijgt, tenzij ze zijn aangemeld als lid van Hotels.com Rewards. 

 

Ledenprijzen zijn alleen beschikbaar voor geselecteerde accommodaties en op geselecteerde datums. Ledenprijzen worden alleen weergegeven als ze van toepassing op uw zoekopdracht en kunnen op elk moment worden gewijzigd. Wanneer een Ledenprijs wordt weergegeven naast een doorgestreepte prijs (bijv. ‘€ 150€ 100’), is de doorgestreepte prijs gebaseerd op het standaardtarief van de accommodatie op onze site, zoals die door de accommodatie is bepaald en doorgegeven. De sectie ‘Prijzen’ van deze Voorwaarden & Bepalingen geldt ook voor Ledenprijzen.